Visiem labdien!

Gribu uzrakstīt stāstu par vienu maigu un burvīgu radījumu. Ļoti laba, sabiedriska, mīlīga un gudra kaķēnīte. Persijas ekzots.

Notika tā, ka ģimenes apstākļu dēļ manā dzīvoklī dzīvoja ļoti godīgs no skata vīrietis, kurš arī atnesa mājās šo kaķēnīti, par kuru es neko nezināju, jo dzīvoju citā vietā. Pēc mēneša sāku šaubīties par viņa godīgumu. Pienāca apmaksas brīdis, bet šim tikai atrunas – rīt samaksāšot, vai neesot Rīgā, vai nu pazvanīs utt. Mana pacietība beidzās. 13. jūlijā kārtējo reizi zvanu un dzirdu, ka viņš nav Rīgā. Es pateicu, ka gribu redzēt dzīvokļa stāvokli. Un dzirdu – jā, lūdzu, jūs tur satiks kaķene.

Atnāku, paņemot līdzī lieciniekus. Pretī nāk kaķene – glāstās, murrā un ne soli no mums. Ejam virtuvē – šoks. Kaķa tualete, spriežot pēc smakas un ietilpības, nav tīrīta jau sen, kaķene sāka čurāt zem durvīm. Līdzās tai smirdoņai stāv tukšas netīras bļodiņas bez ēdiena un ūdens. Atradu ledusskapī gaļas konservus, domāju, ka bija barojis kaķeni ar tiem, spriežot pēc sakaltušas virsmas bļodiņā. Pabarojām, ielējām ūdeni. Kaķenīte kāri ēda. Zvanu saimniekam – paņēma telefonu. es viņam stāstu, ka kaķenītei nebija ne barības, ne ūdens, mēs paņēmām jūsu gaļas konservus, pabarojām, padzirdījām, nomainījām tualetes pildījumu. Atbild – labi, bušot vakarā Rīgā, pazvanīšot. No tās dienas pārstāja atbildēt uz telefona zvaniem un īsziņām, pazuda…

Nākamajā dienā, 14.jūlijā, nopirku sauso barību, konservus un atkal ejam apciemot kaķenīti. Nabaga kaķenīte, kaut gan viņai bija ēdiens un dzēriens, knapi uzcelās. Pienāca klāt, actiņas nevar atvert, sirsniņa sitas nenormāli, plaušās dzirdams kaut kāds krāciens. Nobijamies ne pa jokam. Ko darīt? Kaķene sveša, šķirnes kaķis, paņemt nevaram. Kaķenes stāvoklis tāds, domājām, ka nomirs. Kaķenītes saimnieks uz zvaniem neatbild. Situācija… Zvanu Natālijai uz Solfondu. Palīdziet! Ko darīt? Liels paldies, palīdzība pienāca uzreiz.

Tagad kaķenīte pagaidu mājās. Viņas stāvoklis ir daudz labāks, ēd, atjaunojas. Žēl, ka nenofotografēju viņu uzreiz, otrdien. Vienkārši bija svarīgākas lietas. Šeit viņa nofotografēta nedēļu vēlāk…

Situācija ar kaķenes saimnieku pagaidām nepabeigta. Viņš bez manas ziņas izbrauca no dzīvokļa, tā arī nasamaksājot. Par kaķeni pat neapvaicājās. Ceru, ka šis stāsts beigsies bez jebkādām sekām.

Tāds ir stāsts.

Irina

Всем добрый день!

Хочу написать историю одного очень нежного и очаровательного существа. Добрейшая, общительная, ласковая и умная кошечка. Перс экзот.

Случилось так, что по семейный обстоятельствам в моей квартире проживал один очень приличный с виду мужчина, который и принес в мой дом эту кошечку, о которой я не знала, так как жила в другом месте. Спустя месяц стала сомневаться в его порядочности. Срок оплаты подошел, а у нас одни отговорки, то завтра, то нет в Риге, то я позвоню. Терпение мое кончилось. 13 июля в очередной раз звоню ему, услышала в ответ, что его нет   в Риге. Я сказала , что хочу проверить состояние квартиры. В ответ, да, пожалуйста, вас там встретит кошка.

Прихожу, взяв с собой свидетелей. Навстречу кошка – ластится, мурлычет, ни на шаг не отходит от нас. Идем на кухню – шок. Кошачий туалет, судя по запаху и наполнению, не убирался очень давно, кошка стала писать по дверь. Рядом с этим вонючим кошмаром стоят пустые грязные миски без еды и воды. Нашла в холодильнике тушенку, которой видимо он ее и кормил, судя по засохшему налету в мисочке. Покормили, налили воды. Кошка ела с жадностью. Звоню хозяину – трубку взял. Я ему говорю, что у кошки не было воды и еды, мы взяли вашу тушенку, накормили, напоили, поменяли наполнитель в туалете. Отвечает, мол, да, хорошо, вечером буду в Риге, позвоню. С этого дня перестал отвечать на звоник и sms, пропал…

На следующий день, 14 июля, купила кошачий корм, консервы и опять идем проведать кошку. Бедная кошечка, уже при наличии еды и воды, еле встала, шатаясь, подошла к нам, глаза открыть не может, сердечко бьется ненормально, какие-то хрипы в легких. Напугались не на шутку. Что делать? Кошка чужая, породистая, взять не можем. Состояние у кошки такое, что думали умрет. Хозяин кошки на звонки не отвечает. Ситуация… Звоню Наталье в Солфонд. Помогите! Как быть? Большое спасибо, помощь пришла сразу.

Сейчас кошка во временом доме. Состояние ее гораздо лучше, кушает, восстанавливается.. Жаль, что не сфотографировала ее сразу, во вторник. Просто не до того было. Эти фотографии сделаны неделю спустя..

Ситуация с хозяином кошки пока не завершена. Он , без моего ведома съехал с квартиры, так не заплатив. О кошке даже не спросил. Надеюсь, что эта история закончится без каких-либо последствий.

Вот такая история.

Ирина

IMG_0049  IMG_0086  IMG_0092  IMG_0095

2 Responses to Luīze. Stāsts par cilvēkiem / Луиза. История о людях

  • Ирина

    Какая чудная кошечка,только грустная. Сколько же ей пришлось перенести, бедняжке. Мерзкий ей попался хозяин. Думаю, совсем не случайно оказалась она в квартире Ирины, как будто пришла за помощью. Теперь все плохое у нее позади. А так назыаемого хозяина судьба обязательно накажет.

  • Виктория

    Красотка! Как хорошо, что теперь у кошечки есть человек который погладит, приласкает и вытрет слезки. Я уже не говорю об элементарном покормит и напоит.
    А прежний хозяин… Бог ему судья…
    Никогда не могла понять зачем такие безразличные люди заводят животных.
    Как хорошо, что помощь пришла во время. Спасибо!!!

Leave a Reply

Post Comment

UA-26523123-1